Tickster 2018

BOKADE TRIBUTE-BAND

Rock The Night Festival har sin nisch inom rockmusik från 70-80-talet, och är en renodlad tribute-festival. Vi strävar varje år efter att presentera en bred lineup med etablerade band från den svenska tribute-scenen. Vissa av banden gör rena hyllningar, medans vissa går all in med kostym, attribut och rekvisita. Allt för att återskapa originalen så likt som möjligt!

LINEUP - ROCK THE NIGHT FESTIVAL 2019

QUEER - TRIBUTE TILL QUEEN

Lördag 18 maj - Stortorget, Hässleholm                          Speltid: Kl. 22:45 - 00:00 

Bandet startade 1999 och har genom åren gjort uppåt 150 spelningar runt om i Norden. År 2006 vann Queer Tribute Rockklassikers Battle of the Tribute Bands, i finalen på Sweden Rock Festival. Efter att Queer’s ”ur-Freddie”, Ola Ek, lade kungakronan på hyllan 2014, tog bandet ett par års paus. Nu är Queer tillbaka med Per Jonsson i rollen som Freddie Mercury. Queer bjuder på en häpnadsväckande scenshow där sound och uttryck hamnar förvånansvärt nära originalet. 

MADE IN IRON - TRIBUTE TILL IRON MAIDEN

Speltid: Kl. 21:00 - 22:15                          Lördag 18 maj - Stortorget, Hässleholm 

Det svenska tributebandet ”Made in Iron” fokuserar på Iron Maidens så kallade klassiska era, och är mycket dedikerade och professionella i sin hyllning. Bandet har spelat för Iron Maidens fans på både klubbar och som headlines på officiella pre- och postparty för Iron Maidens egna arena turnéer. I städer som London, Stockholm, Göteborg, Berlin säger fansen att de inte har sett något bättre hyllningsband genom åren än ”Made in Iron”. Deras konserter är helt enkelt något du inte vill missa.

DESTRUCTED APPETITE - TRIBUTE TILL GUNS N´ ROSES

Lördag 18 maj - Stortorget, Hässleholm                          Speltid: Kl. 19:15 - 20:30 

Destructed Appetite är ett nybildat tribute-band till Guns N´ Roses, som bildades på Gotland 2017. Bandet består av 5 gotlänningar och en inflyttad mas från Dalarna. Under det dryga året som bandet varit verksamt har de genomfört flertalet framgångsrika konserter, och de fokuserar på samtliga låtar från Appetite for Destruction albumet, samt de mest kända och uppskattade låtarna från Lies och Use your Illusion albumen. 

SNAKEBITE - TRIBUTE TILL WHITESNAKE

Speltid: Kl. 17:30 - 18:45                          Lördag 18 maj - Stortorget, Hässleholm 

Snakebite är ett tributeband som hyllar något av det allra heligaste inom den brittiska hårdrockstraditionen, Whitesnake. Bandet drogs i sin första skepnad igång redan 1994 och har genom åren utvecklat såväl repertoar som sättning. Bandet härrör från nordvästra Skåne med Helsingborg som bas. Snakebite har valt att fokusera på Whitesnakes tidiga repertoar, eller som Snakebite själva benämner det, Vintage Whitesnake, vilket innebär att man kör låtar från samtliga Whitesnakeplattor fram till och med Slide it in, dock med  undantaget Is This Love.

JUST LIZZY - TRIBUTE TILL THIN LIZZY

Lördag 18 maj - Stortorget, Hässleholm                          Speltid: Kl. 16:00 - 17:00 

JUST LIZZY skapades ur resterna av Tunna Liza, som under 20 års tid troget fört Thin Lizzy-traditionen vidare. Därefter ombildades bandet med nya gitarrister och vässade soundet ytterligare. Två USA-turnér genom 4 delstater, särskild inbjudan till spelningar 3 år i rad på den årliga Thin Lizzy-festivalen i Dublin, och ett otal spelningar runt om i landet har gett
JUST LIZZY rykte om att vara ett av norra Europas absolut bästa Thin Lizzy tribute band. 

Rock The Night Festival Sweden AB
559131-5782
Ängdalavägen 11i
281 33 Hässleholm
info@rockthenightfestival.com

Prenumerera på våra nyhetsbrev! 
Ta del av exklusiva nyheter & erbjudanen via våra nyhetsbrev. Registrera dig direkt!