Tickster 2018

FESTIVAL-INFORMATION

Rock The Night Festival arrangeras av Stage Dream Productions AB. Tillsammans med alla besökare vill vi skapa en rockfest fylld med musik, energi och glädje! 

För att alla ska känna sig trygga inne på festival-området lägger vi enormt stor vikt vid information, förberedelser och säkerhet. Nedan finner ni all nyttig information inför ert besök! Varmt välkomna! 

 

PRAKTISK INFORMATION
Datum: 6-7 juli 2018 
Plats: Hässleholmsgården, Hässleholm
Öppettider fredag 6 juli: 17:00-01:00 
Öppettider lördag 7 juli: 14:00-01:00 
(Biljettombytet öppnar 1h innan festivalområdet)

Inne på festival-området hittar du bland annat Main Stage, två severingstält, VIP-bar, toaletter, information, sjukvård, merch-försäljning, trivselvärdar och mycket mer! Läs mer om tillgänglighet längre ner på sidan. 
 

BILJETTER & ARMBAND
Biljetter säljs via TICKSTER, samt under fliken biljetter här på hemsidan. Vid eventuella frågor gällande ditt köp, hänvisar vi direkt till Ticksters kundtjänst. 
+46(0)771 47 70 70, support@tickster.com

Vid entrén utanför festival-området finner du biljetter (OBS! Reservation för slutförsäljning) & armbandsutlämning. Där byter du din biljett mot ett festivalarmband som krävs för att komma in på festival-området. Armbandet gör att du kan passera fritt ut och in under festivalens öppettider. Armbandet är personligt och du kan inte hämta ut armband åt någon annan än dig själv. Förlorat eller klippt armband ersätts ej. 

Biljettombytet öppnar 1h innan festivalområdet båda dagarna!

HITTA HIT & PARKERING
Rock The Night Festival ligger på Hässleholmsgården, i utkanten av Hässleholms centrum. Om du reser med bil eller cyklar finns det parkering i anslutning till festival-området. Vi ber er att parkera era cyklar innanför utmärkt cykelparkering, för att undvika att täcka utrymningsvägar vid en nödsituation. I samband med ditt biljettköp kan du även förboka bil-parkering, för att underlätta hanteringen av parkeringsgäster på plats. Parkeringsplatser finns kvar.

Reser du med tåg eller buss ligger festival-området ca 10 minuters promenad från Hässleholms centralstation. Även stadsbussar A och B stannar precis utanför festivalområdet vid hållplatsen ”Hässleholmsgården”. Läs mer om aktuella tidtabeller på www.skanetrafiken.se


GPS
WGS84: N 56° 9.1403', E 13° 44.8192'
Decimal: 56.1523, 13.747

BOENDE & LOGI
Rock The Night driver själva ingen camping eller liknande. Nedan har vi listat de olika boendealternativ vi rekommenderar i eller i närheten av Hässleholm. 

http://www.statt.se - Vår topp-rekommendation! Det absolut bekvämaste alternativet, mitt i Hässleholms centrum med bara 15 minuters gångväg från festivalområdet!
http://www.goingehof.se

http://hotelcity.se
http://www.tykarpsgrottanscamping.net
http://www.vinslovscamping.se
http://www.tostarpsgarden.com

MAT & DRYCK
NYHET! Inför årets festival utökar vi våra serveringsområden och uppgraderar till 4 barer! Det är EJ tillåtet att ta med egen förtäring in på området. 

En stor del av Rock The Night Festival, utöver den fantastiska musiken, är upplevelsen kring mat och dryck. Därför har vi det här året lagt ner mycket arbete på att utveckla organisationen bakom vår servering. De nya områdena kommer kännas rymliga och personalen är i år uppstärkt markant för att garantera snabb, trygg och proffsig service. Vår festivalmeny kommer bestå av flertalet smarriga hemlagade huvudrätter från våra egna kockar, och matupplevelsen kompletteras även med externa matförsäljare som American Burgers, Langos, Falafel, PanPizza och mycket mer inne på festivalområdet. Även vårt dryckesutbud kommer utvecklas då vi ingått ett nytt samarbete med Spendrups, som ger oss möjlighet att erbjuda fler alternativ. Som om det inte vore nog så kommer en av våra andra samarbetspartners, The Bishops Arms, att finnas på plats under årets festival och erbjuda provsmakning samt försäljning från ett rikligt utbud av alkoholfria alternativ. 

OBS! Av trygghetsskäl är det endast tillåtet att köpa 2 enheter alkoholdrycker per person åt gången. Vi ber er ha förståelse för det här, och att ha det i åtanke vid era köp. 

OBS! Rock The Night Festival är helt kontantfritt. Du kan endast betala med KORT i våra barer! 

KARTA 2018

SÄKERHET & REGLER
Vår ambition är att Rock The Night Festival ska vara en trygg och trevlig plats för alla våra besökare. Innan, under och efter evenemanget arbetar vi aktivt i dialog med olika myndigheter, organisationer och säkerhetsinsatser som polis, räddningstjänst, säkerhetsvakter, gatevakter, trivselvärdar m.m. 

För att garantera en ytterligare trygg och säker miljö för alla besökare, har vi listat vad man inte får ta med sig in i parken. Ej tillåtna föremål kommer att beslagtas och har tyvärr inte möjlighet att återlämnas. 

Förbjudet att ta med in på festivalområdet: 
• Vassa föremål 
• Alkohol/Narkotika
• Pyroteknik 
• Flaskor/Burkar
• Egen mat & dryck 
• Systemkameror
• Inspelningsutrustning 
• Paraplyer 
• Selfiepinne
• Västar med ryggmärken
• Husdjur 

 

BARN PÅ FESTIVAL-OMRÅDET
Av säkerhet & trygghetssjäl får barn under 5 år EJ tas med in på festival-området. Barn under 15 år får endast gå in i målsmans sällskap. Alla personer behöver en egen biljett för att få tillträde till festivalen. Barn & ungdomar under 18 år tilldelas ett speciellt armband som visar att de EJ är berättigade till att köpa eller konsumera alkoholhaltiga drycker inne på festival-området. Samtliga barn & ungdomar måste kunna legitimera sig vid uthämtning av festival-armband. 

Alla barn under 13 år måste använda hörselkåpor under alla konserter på festivalområdet. Utan hörselkåpor släpps barnet inte in på området. Uppvisande av godkända kåpor krävs när du hämtar ut festival-armbandet till ditt barn. Målsman ansvarar för att medhavda hörselkåpor används inne på området. 

 

TILLGÄNGLIGHET
Om du som har funktionshinder behöver komma närmare området, erbjuder vi parkering i anslutning till entrén. Handikappsparkering behöver förbokas.

Vid frågor & bokning av H-parkering, vänligen kontakta: info@rockthenightfestival.com