top of page

Tillsammans med alla besökare vill vi skapa en upplevelse fylld med glädje, gemenskap & trygghet. Nedan finner ni all information inför ert besök på festivalen.

PRAKTISK INFORMATION

DATUM & ÖPPETTIDER

Rock The Night Festival 2024 äger rum lördag den 13 juli vid Fästningshörnan i Varberg samt lördag den 3 augusti i Kalmarsundsparken i Kalmar. Festivalområdet har öppet kl. 14:00 - 00:00.
 

FESTIVALOMRÅDET

Området ligger precis intill vattnet med Varbergs Fästning respektive Kalmar Slott som en magnifik backdrop i solnedgången. Inne på området finns flera barer och försäljningstält, ett varierat utbud av foodtrucks och mysiga miljöer med sittplatser. 

UTLÄMNING AV ARMBAND

Utanför entrén byter du din biljett mot ett festivalarmband som krävs för att komma in på området. Armbandet gör att du kan passera fritt ut och in under festivalens öppettider. Armbandet är personligt och du kan inte hämta ut någon annans armband då det sätts på armen direkt. 

 

MAT, DRYCK & BETALNING

Det är inte tillåtet att ta med sig egen mat eller dryck in på festivalområdet. Ett brett utbud av foodtrucks samt dryck från flera olika barer finns inne på området. Hela festivalområdet är kontantfritt.

HITTA HIT & PARKERING

Reser ni med tåg eller buss ligger festivalområdet ca 10 min gångväg från centralstationen. Om ni reser med bil hänvisar vi till närliggande parkeringar i centrum. Om ni cyklar ber vi er att parkera era cyklar vid befintliga cykelparkeringar för att inte förhindra framkomlighet av räddningsfordon.

SÄKERHET & REGLER

Vår ambition är att Rock The Night Festival ska vara en trygg och säker plats för alla besökare. Vi lägger stor vikt vid vårt säkerhetsarbete och har en hög bemanning av trygghetsvärdar, crowd-security, ordningsvakter m.m. Alla besökare skydds-visiteras i entrén och följande föremål får ej tas med in på området. 

 
Förbjudet att ta med in på festivalområdet: 
• Vassa föremål 
• Flaskor & burkar
• Egen mat & dryck 

• Paraplyer

• Stolar 

 

BARN PÅ FESTIVALEN

Festivalen har en åldergräns på 5 år. Barn och ungdomar under 18 år får endast gå in i målsmans sällskap och alla personer behöver en egen biljett för att få tillträde till festivalen. Barn & ungdomar under 18 år tilldelas ett speciellt armband som visar att de ej är berättigade att köpa eller konsumera alkoholhaltiga drycker. Alla barn under 13 år måste använda hörselkåpor under alla konserter. Målsman ansvarar för att medhavda hörselkåpor används inne på området. 

FOTO & FILM

Biljettinnehavaren medger att han eller hon kommer att kunna synas på foton och filmer från festivalen på sociala medier och i övriga kommersiella syften. 

 

TILLGÄNGLIGHET

Hela festivalområdet ligger på plan mark. Det finns en upphöjd plattform för rullstolsburna med fri sikt mot scenen, plats behöver bokas via info@rockthenightfestival.com. Handikapptoalett finns bredvid sjukvårdstältet. Ledsagare går in gratis vid uppvisande av leg.

HÅLLBARHET

Rock The Night Festival arbetar aktivt för skapa en hållbar festival. Bland annat källsorterar vi och återvinner alla sopor som slängs på festivalområdet och använder enbart hållbara material för engångsförpackningar. Vi prioriterar ekologiskt i våra barer och ställer krav på att alla foodtrucks ska kunna erbjuda växtbaserade matalternativ.

FUNKTIONÄR

Vill du vara med och arbeta under festivalen? Älskar du konserter, trivs bland människor och gillar att arbeta i ett högt tempo? Anmäl dig som funktionär till Rock The Night Festival! Anmälningsformuläret hittar du HÄR.

FRÅGOR

Vid frågor gällande ditt biljettköp hänvisar vi direkt till Tickster: +46 (0) 771 47 70 70. 

Vid övriga frågor är ni välkomna att kontakta oss på info@rockthenightfestival.com.

bottom of page