top of page

TRIBUTE-BANDEN

Rock The Night Festival presenterar med stolthet några av Sveriges i särklass bästa tributeband. Vissa av banden gör sina egna tolkningar av musiken som rena hyllningar till originalet, medan andra går all in med sound, outfits och effekter för att komma så nära originalet som möjligt. Varje år presenterar vi en blandning av olika band och stilar. Det som alla band har gemensamt är att de alltid bjuder på en konsert fullproppad med odödliga hits!

LINE-UP 2024

TRIBUTE: MADE IN IRON

   

Made in Iron hyllar de legendariska heavy metal-ikonerna Iron Maiden. Bandet levererar de klassiska Maiden-hitsen med en repertoar som fokuserar på de oförglömliga låtarna från 80-talet, men som även kan innehålla andra överraskningar från Maidens gedigna låtskatt. Bandet bildades i Göteborg 2014 och är ett högklassigt tribute-band som spelar för hängivna Maiden-fans runt om i Europa. I städer som London, Berlin, Wien och Stockholm är publiken överens om att de inte har sett en bättre hyllning till sina hjältar.

TRIBUTE: MIGHTY QUEEN

   

Mighty Queen är det enda tribute-bandet till Queen med en medlem som har spelat med Queen. Gitarristen Jamie Humphries spelade på Freddie Mercurys 65-årsjubileumskonsert och har dessutom turnerat tillsammans med Brian May. Samtliga medlemmar i Mighty Queen besitter starka meriter från sammanhang där de framfört Queens musik live. Mighty Queen är tribute-bandet som fokuserar på Queens nästan osannolikt mäktiga och musikaliskt dynamiska kvalitéer. Inga peruker, inga lösmustascher, inga löständer. Konserten är 100 procent live och så nära Queen det kan bli.

TRIBUTE: DRESSED TO THRILL

  

Dressed To Thrill fulländar illusionen av att uppleva en klassisk Kiss-show. Bandet har jobbat hårt på varenda detalj, både gällande musiken och showen, för att komma så nära originalet som möjligt. Kostymer, smink och instrument, inget har lämnats åt slumpen. Dressed To Thrill bjuder såväl på hitsen som de lite mer ovanliga låtarna i Kiss musikaliska skattkammare och kan lova att publiken lämnar konserten med ett stort leende på läpparna. Naturligtvis innehåller showen även inslag som eldsprutning, blod, konfettiregn och krossade gitarrer. 

TRIBUTE: BIG FAT MAMA

  

Big Fat Mama Status Quo Tribute bildades 2016 av Johan Östergård & Ola Göransson. Idén var att endast spela låtar mellan åren 1970-1976, en tid då bandet forfarande var en kvartett och gick under namnet ”The Frantic Four”. Debutspelningen gav bandet stor uppmärksamhet vilket tog bandet ut på ett flertal Sverige-turnéer och ett par turer över till Status Quo’s hemland Storbritannien. Big Fat Mama bjuder på ett tidsenligt sound och uttryck där musiken och låtarna står i fokus. Reportoaren innehåller hits från tidseran, dock med betoning på de låtar som Status Quo själva aldrig spelade live.

TRIBUTE: ROCKS OFF

  

Rocks Off har under mer än 25 år lyckats med konststycket att med imponerande träffsäkerhet återskapa magin med The Rolling Stones musik. Sångaren Tony Johnson, som med röstlikhet och utseende, tveklöst är Sveriges egen Mick Jagger, har vunnit look-a-like-tävlingar och tillsammans med bandet uppträtt i såväl TV och radio. Ett av bandets största fans är Julia Baird, syster till John Lennon, hyllar Rocks Off som det bästa tribute-bandet till The Rolling Stones hon sett. Som publik kommer du att bjudas på en fantastisk tidsresa och en energisk show som kommer så nära originalet som det bara är möjligt. 

TRIBUTE: SPRING STREET BAND

  

Spring Street Band bjuder på en musikaliskt emotionell resa genom Springsteens katalog. Från tunga bredbenta nummer, via grandiosa epos, till lättsamma partylåtar. Bandet vill inte enbart underhålla, utan också beröra sin publik. Bandet bildades 2010 i Göteborg och har sedan dess avverkat otaliga spelningar till publikens jubel. Ambitionen är alltid att göra det bästa för att leverera Springsteens musik så nära originalet som möjligt. Därav har bandet en komplett ”E-Street Band”-sättning med hela 9 medlemmar. 

A TRIBUTE TO LED ZEPPELIN

  

A Tribute to Led Zeppelin består av de välrenommerade musikerna Pontus Snibb, Staffan Österlind, Johan Pihleke, Sampo Axelsson och Magnus Nörrenberg. I stort sett alla som gillar någon form av rock har en relation till Led Zeppelin, ett av tidernas mest ikoniska band. Är du en av de lyckliga som faktiskt fick se Led Zeppelin på tiden det begav sig? Eller tillhör du den stora massan som aldrig haft möjligheten? Oavsett vilket får du nu chansen att drömma dig tillbaka till svunna tider för en stund. Slut ögonen och låt sinnena få färdas till 70-talet och Led Zeppelins bombastiska konserter. 

TRIBUTE: ZZ TAP

  

ZZ Tap bildades 2018 i Karlshamn av Jim Johnsson (AC/DC Jam), Mattis Antonsson, Mats Fastrup och har etablerat sig som det enda tribute-bandet i Sverige för ZZ Top. Sedan starten har bandet framträtt på flera större festivaler som Superrally 2022 och American Nights 2023 med över 10 000 besökare. Bandet bjuder på en explosiv konsert i bluesrockens tema med fokus på alla ZZ Tops hits, från det tidiga 70-talet till storhetstiden under 80-talet.

bottom of page